26/7 2020 7 Danska Öar - 6 dagar OBS! Ny avresa datum

 

Söder om Fyn ligger nästan en hel skärgård full av öar i alla storlekar. Under denna resa upplever vi sju trevliga danska öar: Själland, Fyn, Langeland, Ärö, Lolland.Falster och Mön.

Dag 1: Hemorten – Helsingborg

Avresa från hemorten enl. tidtabell. Färden går söderut genom ett tidig sommarvackert Sverige. Vi stannar till för buskaffe och för lunch (lunch ej inkl.) Framemot sen eftermiddag kommer vi till Helsingborg där vi bor på GoodMorning Hotel. Gemensam middag på hotellet.

Dag 2: Helsingborg – Svendborg

Efter frukost på hotellet tar vi färjan Helsingborg- Helsingör och kör vidare till Roskilde mitt på Själland. Staden är änd för ”Roskilde Festivalen”, slottet Ledreborg och Roskilde Domkyrka där fler danska konungar ligger begravd.

Färden går vidare över Store Bältsbron till Fyn vilket är en härlig upplevelse. Bron invigdes 1998 och den är en av världens största hängbroar. Den betecknas av många som ett teknikens under. Det tar ca. 10 min att köra över bron och utsikten från bron är underbar.

Vi fortsätter ner till Svenborg som ligger fantastisk vackert vid det sydfynska havet. Kulturstaden Svendborgs gäster erbjuds många sevärdheter bl.a. Maritims Center med fler gamla träbåtar, Anne Hvids Gård från 1560 och många special utställningar. Svendborg har även bevarit den gamla stadskärnan med torg, smala gator och trevliga gårdsmiljöer. Vi stannar i Svendborg två nätter på BW Plus Hotel Svendborg med halvpension.

Dag 3: Utflykt till Ärö

Efter frukost tar vi bussen till färjan och åker ut till Ärö – ”Pärlan i sydfynska öhavet”. Båtresen tar ca. 1 timme och 15 minutter. Vi gör en rundtur på ön som bara är 30km lång och 9km bred. Landskapet är trevligt och välkommande med bondgårdar, väderkvarnar, kullar, vikar och byar. Det finns många sevärdheter på ön och vi besöker bl.a. Söbygård, Ärös Museum, som anses vara en av Danmarks viktigaste kulturarv. Byggnaderna är varsamt och fint renoverade och vi har en imponerande utsikt över ön Vistö.

Vi stannar till i Ärösköbing – en mycket välbevarad handels by från 1400-talet. Ibland kallas den ”pastell staden” tack vara sina färgglada hus. Staden har smala, vindlande gator, prunkande trädgårdar och en gammal hamn. Vi tar sedan båten tillbaka till Svendborg där vi äter gemensam middag på hotellet.

Dag 4: Svendborg Maribo

Efter frukost på hotellet fortsätter vi vår öresa mot Langeland. Även här kör vi runt och ser bl.a. Skovsgård Gods med många upplevelser och ett ekologisk lantbruk. Sedan bär det vidare till Tranekjär med flera små välbevarade hus. Vi besöker även Tobaksladan med en utställning om tobakkens historie på Fyn och Langeland. Vi stannar till i den lilla, idylliska staden Rudköbing. Historien har farit hårt fram med staden, bland annat jämnade svenska trupper nästen hela staden i 1659. Därför ser vi mest hus från 1700-talet , men dessa är mycket välbevarade.

Resen går vidare till nästa ö. Lolland som vi når med färjan mellan Spodsberg och Tårs. Öarna Lolland och Falster som nu står på programmet, tillhör de absolut bördigaste områden i Danmark. På kvällen kommer vi till Maribo och vårt övernattningshotell, Milling Hotel Söpark. Gemensam middag på hotellet.

Dag 5: Maribo – Helsingborg

Efter frukost fortsätter vi mot nya äventyr och åker över till Falster och vidare till grannön Mön. Här finns en av Danmarks största natursevärdheter – Möns Klint med de vita kritklipporna som reser sig lodrätt upp ur Östersjöns turkosgröna vatten. Berglagret är väldig löst, och då och då inträffar ras som gör att klinten inte är sig riktig lik från år till år.

Vi besöker också Liselunds Slottspark som ligger nästan ute på kanten av kritklipporna. Vi stannar också till i Stege innan vi fortsätter mot Helsingör och färjan till Helsingborg. Men innan skall vi besöka det nya museum for Sjöfart i Helsingör. På avstånd är det nästan osynligt, men under marken som granne till Hamlets majestätiska Kronborg Slott ligger Danmarks sjöfartsmuseum, M/S Museet for Søfart. Här får man uppleva ett av de senaste årens mest spektakulära danska nybyggen. Detta museum berättar historien om Danmark som en av världens ledande sjöfartsnationer på ett stämningsfullt och dramatiskt sätt, i nyskapande arkitektoniska omgivningar delvis beläggande under jorden.

Vi skall besöka museet och också besöka Hamlets Kronborg Slott, innan vi tar färjan till Helsingborg där vi skall övernatta på GoodMorning Hotel. Gemensam middag på hotellet.

Dag 6: Helsingborg – hemorten

Frukost på hotellet och därnäst går resen mot hemorten. Buss kaffe och lunch (lunch ej inkl.) efter vägen och framemot kvällen är vi åter hemma efter en upplevelsesrik och trevlig resa.

Pris:          7295: - per. person

I priset ingår bussrese t/r, halvpension på hotellen d.v.s. frukost och middag, färjor, vägskatter och entréer enl. program samt reseledare.

Tillägg:     2200: - enkeltrum

Avresa

Hemkomst

2020-07-26  Söndag

 2020-07-31  Fredag

Avgång 08:00 Ramnäs (vid macken på Bergslagsvägen)

Avgång ca 08:15 (OK i Sura)

Avgång ca 08:45 Busshållplatsen v. Centralen, Västerås

Avgång ca. 09:10 Buss stationen, Hallstahammar

Avgång ca. 09:30 Skinngubben, Köping

Avgång ca. 10:00 Dinners, Arboga

Avgång ca. 10:45 Circle K/Scandic Västhaga, Örebro

Avgång ca. 11:45 Shell Macken, Askersund

Avgång ca. 12:15 McDonalds, Motala

Avgång ca. 12:45 McDonalds, Mjölby

Avgång ca. 13:20 Rasta, Ödeshög

Hemkomst Ramnäs ca. 19:45

Hemkomst Surahammar ca. 19:30

Hemkomst Västerås ca. 19:00

Hemkomst Hallstahammar ca. 18:30

Hemkomst Köping ca. 18:00

Hemkomst Arboga ca. 17:30

Hemkomst Örebro ca. 16:30

Hemkomst Askersund ca. 15:45

Hemkomst Motala ca. 14:45

Hemkomst Mjölby ca. 14:30

Hemkomst Ödeshög ca. 13:00

Betalnings information:

Bankgiro 508-4322

Fråga om påstigningsplats vid anmälan!

 

OBS! Är ni fler som bokar tillsammans, vänligen upplysa namn på alla deltagare

Pris:        7295: - per person

I priset ingår bussresa t/r, halvpension på hotellen d.v.s. frukost och middag, buss fika, färjor, vägskatter och entréer enl. program samt reseledare.

Tillägg:   2200: - per person för enkelrum         

Vid färre än 25 bokade 01/4, ställs resan in och pengarna återbetalas

Boka resa

//
Ange mobilnr

Ange namn

Invalid Input

Ange e-mail

Ange adress

Ange postnummer

Ange antal platser

Avbeställningskydd:    Ja – 300: - per person - Läs mer

Välj Ja eller Nej