29/3 Skidresa till Uttendorf i Österrike - 9 dagar

Uttendorf
Uttendorf är en liten, gemytlig och gästvänlig by som ligger mellan Mittersill och Zell am See. Här finns mataffär, post och bank. Skidor finns att hyra hos Günther Sport 2000.

Gasthof Stubacher Hof ägs av den svensk/östriska famlij Altenberger som gör allt  för att semestern ska bli trevlig och innehållsrik.

Hit har vi arrangerat resor under många år och känner området väl. Från Uttendorf når vi skidområden som Zell am See, Kaprun/Kitzsteinhorn, Saalbach och Hinterglemm, Kitzbühel och Neukirchen. Skidområden som bjuder på fantastisk skidåkning för alla. Från långa härliga familjebackar till svarta pister och funparks. Att efter några åk få slå sig ner på en topp och njuta den milsvida utsikten är fantastisk. Detta i kombination med härlig gemenskap och god mat gör skidsemestern svårslagen.

Utresa
Utresa sker på fredag morgon, tid och plats står på ditt resebevis. Vi tar färjan Helsingborg-Helsingör, kör igenom Danmark mot Rödby och färjan till Puttgarden. Under överfarten, som tar ca. 45 min, finns möjlighet att äta och göra sig redo för nattens resa. Vid ankomsten till Puttgarden påbörjar vi nattkörningen, om allt går som planerat skymtar vi alperna tidigt lördag morgon. Efter ett frukoststopp utmed Autobahn passerar vi gränsen till Österrike. Vi lämnar motorvägen, passerar kända skidorten Kitzbühel och kör över Pass Thurn till Stubachdalen och Uttendorf. Vid ankomst kan rummen ej garanteras före kl.14:00. Dröjer rummen ordnas plats för bagaget.

Hemresa
Vi lämnar Uttendorf fredag vid 18-tiden. Sista skiddagen står vår buss stilla och vi hänvisar till det lokala tåget till Hollersbach. Åter på hotellet har ni tillgång till era rum. Gemensam middag. Hemresan går omvänt utresan med beräknad hemkomst lördag eftermiddag.


Avresa

Hemkomst

2019-03-29

 2019-04-06

Avgång 08: 50 Ramnäs (vid macken)

Avgång 09:15 OK i Surahammar

Avgång 10:00 Buss stationen v. Centralen, Västerås

Hemkomst Ramnäs ca. 22:00

Hemkomst Surahammar ca. 21:40

Hemkomst Västerås ca. 21:00

 Bank Giro 508-4322

Vänligen angiv påstigning vid beställning.

Pris:                         7095: - per person i del dubbelrum*

Priset inkluderer:

- bussrese t/r i helturistbuss m. DVD, WiFi, Kök, eluttag och USB anslutning

- Bro- färjor samt vägavgifter

- 6 övernattningar del i dubbelrum

- 6 frukostar

- 7 trerättersmiddagar

- dagsutflykt 6 dagar

* Det finns ett par familjerum med 3-4 sengar.

Tillägg per person:

Enkelrum                                      900: -

Fondue torsdag kväll                      120: -       

Haxe torsdag kväll                         75: -                                           

 

SKIDSAFARI
Med hänsyn till väder och vind besöker vi olika skidområden under veckan, målsättningen är att ni skall få upptäcka så många som möjligt.

Varje kväll tar vi beslut vilket områden vi besöker nästa dag.

Kitzsteinhorn
Det är 20 km från Uttendorf till glaciären Kitzsteinhorn. Flertalet liftar ligger på mellan 2.000 och 3.000 meters höjd. Tack vare höjden är snöförhållandena på "Kitz" alltid på topp, här behövs inga snökanoner.

Zell am See
Det välkända Schmittenhöhe i Zell am See ligger 17 km från Uttendorf. Hela 77 km välpreparerade backar väntar på Dig! Ett skidparadis för alla typer av skidåkare.

Hollersbach/Kitzbühel
Kitzbühel erbjuder över 150 km preparerade backar och 56 liftar. Tack vare den nya Panoramabanan som utgår från Hollersbach, bara 13 km från Uttendorf, tar Du Dig smidigt upp i detta skideldorado. Utmana Dig själv att hinna ända till Kirchberg och tillbaka till Hollersbach på en dag!

Saalbach/Hinterglemm
En mycket bra och omtyckt anläggning. 55 liftar ställer över 270 km skidbackar till förfogande. Med ett högre tempo kan man komma runt systemet på en dag. Även roliga specialbackar som Fun-Parks, Halfpipes, puckelpister mm.

Wildkogel Neukirchen
Familjevänliga skidområdet i Neukirchen växer ständigt. Här väntar 18 liftar i ett välpreparerat område med 60 km pist. Vill du prova på att åka rodel, här finns möjligheten att åka en av de längsta banorna i Österrike, 14km lång.

Wisee Uttendorf
Byns egna skidsystem, ett mindre system där topparna ligger på 2.600m. För att komma till Wisee tar man lokalbussen utanför hotellet. Är ni intresserade av att åka offpist med kunnig guide?
Hör av er för mer information och bokning.

Liftkort
Salzburgsupersskicard i 6 dagar - Vuxen 264 €, Ungdom 212 € (födda 2000-2002), Barn 141 € (födda 2003-2012).

Köp av liftkort görs via hemsidan - www.salzburgsuperskicard.com/de/preise från 01/10 2018. Finns på tyska och engelska.

 

Meddela redan vid bokning om allergier eller eventuell specialkost.

Tips!

Se över era försäkringar före avresa, i vissa betalkort och försäkringar ingår reseförsäkring.

Kom ihåg medbring pass

 

Boka resa

//
Mobilnr (*)
Ange mobilnr

Namn(*)
Ange namn

Anmärkningar
Invalid Input

E-post(*)
Ange e-mail

Adress(*)
Ange adress

Postnummer & By(*)
Ange postnummer

Avresa Datum1

Ogiltig inmatning

Antal platser(*)
Ange antal platser

Avbeställningskydd:    Ja – 300: - per person - Läs mer

Avbeställningsskydd(*)
Välj Ja eller Nej