Praktiskt information

Reseförsäkring

Vi rekommenderar dig alltid att kontrollera så att du har en giltig reseförsäkring, detta gör du enklast via ditt eget försäkringsbolag. Kontakta försäkringskassan för att få försäkringskortet som visar att du är sjukförsäkrad i Sverige.

Pass / Visum

Glöm ej giltigt pass på utomnordiska resor. Ha passet tillgängligt i handbagaget eller bär det på dig. Icke svenska medborgare tar själva ansvar för eventuella visum som krävs för olika länder. Hör med det berörda landets konsulat eller ambassad.

Våra bussar

Våra bussar är moderna och rökfria. De är utrustade med bl.a. toalett, fällbara säten, säkerhetsbälte, läslampor och DVD eller video. Kaffekokare finns ombord samt kylskåp med kalla drycker.
Alla bussar är dessutom utrustade med luftkonditionering.

Resan / Våra chaufförer

Vi kör i etapper om ca 2-3 timmar och stannar för bensträckare med kaffe- och lunchpauser. Våra chaufförer är handplockade för uppgiften, har vana och erfarenhet. Dom kör lugnt och tryggt, medan du lutar dig tillbaka i stolen och kopplar av.

Reseledare / Guider

På de flesta av våra resor följer en reseledare/bussvärd med för att se till att ni får en så bekväm och trevlig resa som möjligt. På kortare turer är vår chaufför också er reseledare.
På många av våra resor anlitar vi välutbildade guider för specifika resmål.

Bagage

På grund av begränsat utrymme och gällande viktbestämmelser kan varje passagerare ta med sig max 30 kg bagage, vilket också skall inkludera de eventuella varor som inhandlas under resan. På shopping – och kryssningsresor gäller särskilda bestämmelser. Se reseinformationen. Allt bagage som lastas i bagageutrymmet skall vara märkta med namn och adress.
För i- och urlastning av bagaget ansvarar vår chaufför, varför det är viktigt att låta chauffören sköta detta.
Kontrollera dock alltid själv att resväskan blir lastad in i bussen.

Kvarglömt gods

Tänk på att kvarglömt gods kan vara svåra att återfå. Vi har mycket begränsade resurser till efterlysning, och tar inte ansvar för förlorat gods. Kontrollera därför mycket noggrant hotellrum, restaurang och buss innan du lämnar dessa. Upphittat gods sparas i en månad.